top of page

Over Cecilia Adorée

In 2014 studeerde ik af aan de Muziektheateracademie van Codarts in Rotterdam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als zangeres en actrice, ging ik mee op de ‘Plastic Monster Tour’ van Greenpeace en kreeg mijn leven een wending. Op die reis werd voor mij duidelijk dat het toewerken naar een eerlijke, duurzame wereld is wat ik het allerbelangrijkst vind en sindsdien zoek ik naar hoe ik de werelden van kunst en journalistiek kan verbinden om dat mogelijk te maken.

 

Klimaattherapie de Podcast is de eerste, concrete vorm die ik daarvoor vond. Omdat ik destijds op Instagram schreef over duurzaamheid, maar de grote vragen die ik van volgers kreeg niet écht kon beantwoorden, besloot ik tijdens een lange wandeling in de Franse Alpen dat ik anderen, die de antwoorden wel wisten, een podium wilde geven. Ik leende twee microfoons en regelde het eerste interview met klimaatwetenschapper en activist Ernst Kuijpers. Na elk interview borrelden er nieuwe vragen en nieuwe richtingen bij mij op, en inmiddels zijn we 26 afleveringen verder.

Steeds vaker word ik door het maken van Klimaattherapie ook voor andere opdrachten gevraagd. Zo maakte ik een podcast over de verduurzaming van het historisch erfgoed in het aardbevingsgebied in Groningen, maar ook modereer ik podcasts voor andere bedrijven of instituten. Daarnaast geef ik af en toe Klimaattherapiesessies. 

 

_MG_2666 BvD Photography.jpg
bottom of page